Neden Belçika Çikolatası?
Belçika çikolatası, farklı aromalarla, dolgularla renklendirilen ve butik – el yapımı olarak üretilen en lezzetli çikolata türüdür.
Belçika çikolatasının kakao oranı diğer çikolatalara göre daha yüksektir.
Şeker ve süt oranları da orta derecededir.
Pralin ve türüf çeşidi çikolatalar ilk olarak Belçika’da yapılmıştır.
Çikolata, İsviçre’de fabrikalarda yapılırken, Belçika’da el yapımı olmasına önem gösterilir.
Çekirdeklerinin en üst kalitede seçilmesi önemlidir.
Kakao çekirdeklerinin kavrulması, karıştırılması yüzyıldır kullanılan ve değişmeyen tekniklerle yapılmaktadır.
Aynı zamanda ihracatın büyük bir bölümünü oluşturan Belçika’da çikolata üretimi için özel bir yasa bulunmaktadır ve bu yasaya göre çikolatanın içeriğinde en az %35 saf kakao bulundurma zorunluluğu vardır.